De bestelwagen van de Voedselbank, waar dringend vrijwilligers voor worden gezocht.
De bestelwagen van de Voedselbank, waar dringend vrijwilligers voor worden gezocht.

Voedselbank zoekt vrijwillige chauffeurs

Algemeen

HOOGEZAND - De Voedselbank Midden-Groningen is op zoek naar vrijwilligers. De Voedselbank deelt drie keer per week voedselpakketten uit in Hoogezand, één keer in de week in Zuidbroek en één keer in de veertien dagen in Schildwolde.

In totaal zijn er meer dan 400 huishoudens die gebruik maken van de Voedselbank. Al het werk (inzamelen, verdelen, uitgeven) wordt belangeloos gedaan door een goed werkend team van meer dan zestig vrijwilligers.

Het wordt steeds ingewikkelder om voldoende voedsel te verzamelen. Dat komt onder meer omdat er supermarkten zijn die zó gericht inkopen dat ze niets meer overhouden voor de Voedselbank. Ook worden restanten tegen lage prijzen aan de klanten aangeboden.

Tot voor kort kon de Voedselbank af en toe nog voedsel bijkopen en dat bekostigen uit de calamiteitenpot die de landelijke vereniging van Voedselbanken had ingericht ten gevolge van de coronaperikelen. Die mogelijkheid is er inmiddels niet meer.

De vrijwilligers moeten dus steeds vaker voedsel van elders halen: van collega-Voedselbanken in de provincie en van andere adressen. Daarnaast zijn er gelukkig nog supermarkten die nog wél leveren aan de Voedselbank: zij worden bijna dagelijks bezocht door de chauffeurs. Door omstandigheden is er momenteel vooral gebrek aan chauffeurs en anderen die willen helpen bij de Voedselbank.

Graag komt de Voedselbank dan ook in contact met vrijwilligers die één of twee dagen per week het team willen versterken. ,,U doet het gratis, maar krijgt er veel voor terug’’, aldus voorzitter Beno Munneke.

Wie zich wil opgeven of nadere informatie wil, kan bellen met Martha Bosman (bestuurslid vrijwilligers) via 06-22971262 of mailen naar info@voedselbankmidden-groningen.nl.