Het Haydn Jeugd Strijkorkest tijdens het concert in de loods in Woudbloem. (foto Wilco van der Laan)
Het Haydn Jeugd Strijkorkest tijdens het concert in de loods in Woudbloem. (foto Wilco van der Laan)

Klassieke muziek en ‘t Roegwold blijken bijzondere combinatie

Algemeen

SLOCHTEREN - De eerste editie van het festival Roeg Klassiek mag een succes genoemd worden. Zo’n 300 bezoekers fietsten zondag dwars door natuurgebied ‘t Roegwold van de ene ‘roege’ locatie naar de volgende voor gevarieerde klassieke muziek.

In de oude, sfeervolle loods van Marine Service De Woudbloem oogstte het Haydn Jeugd Strijkorkest veel lof. In de schuur van boerderij Hoog Hammen stonden de strobalen opgesteld voor operazangeres Karin Strobos. Zij bracht een hele schare fans op de been, die duidelijk genoten van het concert. Ook Strobos zelf was in haar nopjes: ,,Het Groningse publiek is geweldig. Zo welgemeend enthousiast, heerlijk om hier te zingen’’, zei ze na afloop.

Een tent naast het Knuppelpad was het toneel voor de violist Sergei Bolotny en het gezelschap N’NOw, beide afkomstig van het Noord-Nederlands Orkest. De wisselwerking van muziek en natuur was hier het sterkst voelbaar, waarbij de sfeervolle klanken een prachtig geheel vormden met de vergezichten over het Dannemeer.

Bij de Fraeylemaborg genoten de bezoekers van vier concerten in de buitenlucht. Zowel De Karavaan als Percossa bracht hier een theatraal en eigentijds programma. Het publiek, met bezoekers van alle leeftijden, was unaniem lovend, zowel over de muziek als de locaties en de organisatie. Voor velen was het een eerste kennismaking met ‘t Roegwold. En een veelgehoorde opmerking was dan ook: ,,Wat is het hier mooi, hier ga ik vaker naar toe.” Om dan te vervolgen met: ,,Komt Roeg Klassiek volgend jaar weer?”