Het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur. Zaterdag is iedereen welkom.
Het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur. Zaterdag is iedereen welkom.

Open dag Huis van Cultuur en Bestuur in het teken van ontdekken en ontmoeten

Algemeen

HOOGEZAND - In Hoogezand is op zaterdag 18 september het Huis van Cultuur en Bestuur van 12.00 tot 16.00 uur geopend voor alle inwoners, ondernemers en organisaties uit Midden-Groningen om kennis te maken met het nieuwe gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn. De open dag, met als thema ‘Ontdek en ontmoet’ wordt georganiseerd door het Kielzog, de bibliotheek en de gemeente Midden-Groningen.

,,Ik wil de mensen hartelijk uitnodigen om deze kans aan te grijpen en het Huis van Cultuur en Bestuur te ontdekken. Wij kijken ernaar uit om hen te ontmoeten’’, zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen.

De dag begint om 10.00 uur met de installatie van de kinderburgemeester, Lieke Kruijer, en de installatie van de Raad van de Toekomst, de kinderraad, in de raadzaal. Wegens de coronamaatregelen mogen daar geen bezoekers bij aanwezig zijn, maar geïnteresseerden kunnen de installatie via een scherm buiten volgen en via de livestream van het YouTube-kanaal van de gemeente (www.midden-groningen.nl/youtube).

De open dag zelf begint om 12.00 uur. Vanaf dan zijn er allerlei activiteiten in en rond het Huis van Cultuur en Bestuur. Op het plein staan kraampjes waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de vele activiteiten die het Kielzog, de bibliotheek en de gemeente Midden-Groningen te bieden hebben. Er zijn diverse muziek- en kunstworkshops en optredens. Verder zijn er rondleidingen door het gebouw, waarbij deelnemers niet alleen een kijkje kunnen nemen in de bibliotheek, het Kielzog en het gemeentehuis, maar ook een cadeautje krijgen. Aan de andere kant van het gebouw, de parkzijde tegenover de Gerbrandyhof, kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de brandweer en bij IBOR (Integraal Beheer Openbare Ruimte), waar onder andere wagens van afvalverwerking staan en waar afvalspelletjes gedaan kunnen worden.