De Fraeylemaborg is zondag het decor voor de 41e Kunstmarkt. (foto Wilco van der Laan)
De Fraeylemaborg is zondag het decor voor de 41e Kunstmarkt. (foto Wilco van der Laan)

Kunstenaars tonen hun werk op 41e Kunstmarkt Fraeylemaborg

Algemeen

SLOCHTEREN - Bij de Fraeylemaborg in Slochteren wordt aanstaande zondag (12 september) de 41e editie van de Kunstmarkt gehouden. Circa vijftig beeldend kunstenaars tonen hun werk. Daarnaast is er een aantrekkelijk randprogramma. De kramen zullen verder van elkaar staan dan gebruikelijk, zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Er is ruimte genoeg op het prachtige landgoed.

Het getoonde werk valt onder uiteenlopende disciplines. Er is veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vindt men op de Kunstmarkt sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papierkunst en fotografie. Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker kennis kan maken met de kunstenaars zelf. Deze zijn graag bereid uitleg te geven over hun werk. Een flink aantal van hen geeft demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.

Het voorterrein van de Fraeylemaborg biedt een mooie ambiance. Vanaf het ruim opgezette terras kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Art Carnivale staat garant voor een afwisselend liveprogramma en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Ook het festival Roeg Klassiek heeft op deze dag een paar leuke muzikale acts bij de Fraeylemaborg gepland. Persossa, de meest gevraagde percussie act van Nederland, presenteert een theatrale voorstelling rondom klassieke muziek. Bijzonder wordt ook het optreden van De Karavaan met Marco Bonissimo: muziek uit alle windstreken in combinatie met een geweldige jongleur.

Ook de borg en de tentoonstelling in het Koetshuis zijn vrij toegankelijk. Zo kunnen bezoekers van de Kunstmarkt tevens genieten van de sfeervol ingerichte borgvertrekken en de prachtige foto’s van Marie Cecile Thijs.

De Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg is zondag geopend van 10.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.