Afbeelding

Cultureel Midden-Groningen presenteert zich in het Kielzog

Algemeen

HOOGEZAND - Een middag boordevol culturele activiteiten. Dat belooft het aanstaande zaterdag (28 augustus) te worden in het Kielzog in Hoogezand, waar cultureel Midden-Groningen zich zal presenteren aan het publiek.

Alles is vertegenwoordigd tijdens de Open Cultuurdag. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door de talenten van muziekschool De Notenboom, luisteren naar verhalen van het Dichterscollectief, of genieten van het Kielzog Orkest. De toegang is gratis.

Van foyer tot theaterzaal: het hele gebouw van het Kielzog staat zaterdag in het teken van cultureel Midden-Groningen. Bij aankomst wordt men ontvangen door een authentieke bus van het Nationaal Bus Museum en een stoere vintage brandweerwagen van het Nationaal Brandweermuseum. Het programma omvat korte voorstellingen van dichters en muziek en gezellige kraampjes. Men kan er die middag onder meer kennismaken met muziekschool De Notenboom, Fanfarecorps H.S., de Fraeylemaborg, The Famondio Singers, Stichting Historisch Vertellen, het Nationaal Brandweermuseum, Kunstuitleen Slochteren St. Artos, De Wijk, De Wereld, Biblionet Groningen, het Nationaal Bus Museum, Stichting Beleveniscollectief, Marketing Midden-Groningen, Aparterie Maria Clobus, Christelijk Fanfarekorps Juliana, dweilorkest De Bladbloazers, Dichterscollectief Gerard Rozeboom en piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts.

Het programma van de Open Cultuurdag in het Kielzog begint zaterdag om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kielzog.nl/activiteit/open-cultuurdag.