Minister-president Mark Rutte arriveert in Steendam voor een gesprek over de aardbevingsproblematiek en oplossingen in Midden-Groningen.
Minister-president Mark Rutte arriveert in Steendam voor een gesprek over de aardbevingsproblematiek en oplossingen in Midden-Groningen.

Mark Rutte bezoekt aardbevingsgebied in Midden-Groningen

Algemeen

STEENDAM - Minister-president Mark Rutte heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het aardbevingsgebied in de gemeente Midden-Groningen. In Steendam en Tjuchem liet hij zich informeren over de stand van zaken van dit moment en over wat de nasleep van de bevingen met inwoners doet.

In Steendam werd Rutte geïnformeerd door de projectgroep Dorp in Eigen Hand. Dat initiatief geeft inwoners invloed op de versterkingsoperatie in hun eigen dorp. In het etablissement Kaap Steendam aan de Damsterweg in Steendam had Rutte verder een ontmoeting met onder anderen wethouder van Midden-Groningen José van Schie en een tweetal inwoners van Steendam: de voorzitter van de dorpsvereniging en die van de Stichting Dorp in Eigen Hand.

In Steendam en Tjuchem hebben de dorpsbewoners - zo bleek - de zaken goed op een rij. Zo is Steendam goed georganiseerd met veel lokale initiatieven als integrale aanpak van de versterkingen, een tijdelijke huisvesting op een duurzame manier en een democratische vernieuwing. Tjuchem wordt omschreven als een dorp dat voor zichzelf opkomt, ook met een integrale aanpak van versterking. Tjuchem zet tevens in op goed en duurzaam wonen.

Na de gesprekken bezocht Rutte een woning aan de Damsterweg in Steendam om inwoners te ontmoeten en ervaringen te delen.