Jan Cramer (links) en Joop Geeraerts (rechts) ontvangen de Kei en bloemen voor hun inzet voor Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer. In het midden voorzitter Hans Ubbink.
Jan Cramer (links) en Joop Geeraerts (rechts) ontvangen de Kei en bloemen voor hun inzet voor Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer. In het midden voorzitter Hans Ubbink.

Vrijwilligers bridgeclub onderscheiden met Kei

Algemeen

HOOGEZAND - Tijdens de vrijwilligersdrive van Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer zijn Joop Geeraerts en Jan Cramer onderscheiden met de Kei van de Nederlandse Bridge Bond.

De vrijwilligersdrive werd voor de tweede keer georganiseerd. Iedereen die iets voor de club doet - van kascommissie tot wedstrijdleider, van arbiter tot kleedwasser, van TC tot bestuur - was uitgenodigd. Van de in totaal 30 vrijwilligers kwamen er 26 in de tuin van één van de leden bijeen. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat er weer veilig fysiek gebridged kon worden.

Als verrassing was er voor twee vrijwilligers van Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer een zogenaamde Kei. De Kei is een onderscheiding van de Nederlandse Bridge Bond, die aan leden kan worden uitgereikt die zich keihard en keigoed voor een bridgeclub hebben ingezet. Eerdere pogingen om de Kei uit te reiken strandden in de regelgeving rond de coronapandemie.

Joop Geeraerts, voormalig TC-voorzitter, bestuurslid, wedstrijdleider en alom betrokken bij de club, was om gezondheidsredenen teruggetreden. Hij verdiende na 17 jaar niet aflatende inzet en verbindend vermogen de eerste Kei en natuurlijk een prachtige bos bloemen.

Zijn maat Jan Cramer, ook al ruim 17 jaar actief bij Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer als TC-secretaris en de rechterhand van Geeraerts, kreeg ook een Kei en bloemen.

Joop Geeraerts en Jan Cramer ontvingen een luid applaus en een glaasje champagne. Ze ontvingen de bloemen van Corry Dietvorst, de Kei van Boukje Zwaneveld en werden toegesproken door voorzitter van de bridgeclub Hans Ubbink.