Fluisterboot De Raidomp van Stichting Het Groninger Landschap.
Fluisterboot De Raidomp van Stichting Het Groninger Landschap.

Poëtische vaartocht over het Zuidlaardermeer

Algemeen

KROPSWOLDE - Stichting Het Groninger Landschap organiseert op donderdag 19 augustus een poëtische vaartocht over het Zuidlaardermeer. 

Fluisterboot De Raidomp vertrekt om 19.30 uur bij Paviljoen De Leine aan de Meerweg in Kropswolde. Na een inleiding met een gedicht of legende van deze streek kunnen er tijdens het varen voordrachten gegeven worden. Tussen de voordrachten door kunnen deelnemers de stilte en schoonheid van de omgeving ervaren. Ze ervaren de grootsheid van de natuur in stilte en de persoonlijke innerlijke betekenis hiervan verwoorden ze in een poëtisch moment waarmee de vaartocht wordt afgesloten.

Een poëtische rondvaart op het 600 hectare grote Zuidlaardermeer, ingesloten door natuurgebieden in beheer van Het Groninger Landschap, geeft een bijzondere blik op deze mooie omgeving en de vele bijzondere soorten flora en fauna die hier voorkomen. Deze tocht kenmerkt zich door stilte, voordrachten en het genieten van de zonsondergang.

Aanmelden voor de poëtische vaartocht kan via de website van Stichting Het Groninger Landschap. Bij slecht weer kan de vaartocht geannuleerd worden.