De trotse Amy van der Sluis met het Certificate in Advanced English.
De trotse Amy van der Sluis met het Certificate in Advanced English.

Eerste mavoleerling op Aletta geslaagd voor Cambridge Engels

Algemeen

HOOGEZAND - Amy van der Sluis is als eerste mavoleerling op het dr. Aletta Jacobs College geslaagd voor Cambridge Engels (CAE). Na de vakantie wordt ze met de overige geslaagden (havo- en vwo-leerlingen) nog officieel in de bloemetjes gezet.

Het schoolcertificaat ontving ze vlak voor de zomervakantie tijdens een feestelijke happening. Dat Amy uit de vierde klas mavo het certificaat CAE behaalde, is niet zo vanzelfsprekend. Normaliter nemen alleen leerlingen van de afdelingen havo en vwo deel aan de lessen Cambridge Engels. Deze leerlingen worden in de gelegenheid gesteld om naast hun middelbare schooldiploma ook dit internationaal erkende diploma te halen. De cursus Cambridge Engels wordt gegeven naast de reguliere lessen Engels.

Toen Amy van der Sluis in de brugklas van de mavo zat, gaf ze aan ook de lessen te willen volgen. Het team op het Aletta liet haar toen een test maken om te kijken of de mavoleerling aan het niveau zou kunnen voldoen. Ze legde de test met goed gevolg af, met maar één fout, en werd toegelaten. En ze hield vol en dus is ze geslaagd voor het officiële Cambridge CAE-examen. Amy is daarmee de eerste mavoleerling op het Aletta die Cambridge Engels volledig heeft afgerond.

Ook Aletta Jacobs, waar de school naar is genoemd, volgde haar idealen en ambitie. Dat deed Amy ook en daarmee baande ze de weg voor andere mavoleerlingen. Amy: ,,Als je gemotiveerd bent kun je veel meer bereiken dan je denkt. Mijn advies: gewoon doen! Ook al zit je een afdeling lager en raden medeleerlingen het je af. Volg je ambitie en sta aan het roer van je eigen leven.’’