Ook bij de kledingcontainer van het Leger des Heils ligt een enorme hoeveelheid troep.
Ook bij de kledingcontainer van het Leger des Heils ligt een enorme hoeveelheid troep.

Midden-Groningen gaat afvalprobleem aanpakken

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen zal vaker optreden tegen mensen die allerlei afval dumpen. Er zal meer en regelmatig worden gecontroleerd. Dat zegt milieuwethouder Peter Verschuren.

Op diverse plaatsen in Hoogezand staan ondergrondse containers, waar iedereen zijn of haar papier, glas en niet meer gedragen kleding in kwijt kan. Maar regelmatig wordt er meer rommel naast de bakken gezet dan erin.

Het probleem doet zich voor op verschillende plaatsen. Behalve aan de Gorecht-oost ook aan de Pleiaden en de kledingcontainer van het Leger des Heils op de hoek van de Dreeslaan en Talmastraat. Bij de heilscontainer lag de afgelopen week weer een scala aan afval, variërend van matrassen, fietsen, stoelen, huisraad tot kapotte kinderwagens.

Verschuren: ,,De afvalstortplaats in Gorecht is een hoofdpijndossier. We hebben gekozen voor een vriendelijke aanpak. Dat heeft wat geholpen. We hebben een tijdlang dagelijks gekeken wat er lag en dat over dezelfde periode vergeleken met wat er bij de Pleaiden gedeponeerd werd. Daar hebben we geen borden geplaatst en ook verder niets gedaan. Daaruit bleek dat de ontwikkeling in Gorecht duidelijk positiever was, maar nog lang niet goed genoeg.’’

Verschuren constateert dat er aan de Gorecht-oost elke dag een hoop afval wordt gedumpt. ,,We gaan de plek achter de bakken als parkeerplaats inrichten en zorgen voor goede verlichting en we gaan meer handhaven. We zullen niet accepteren dat het een stortplaats blijft’’, aldus de wethouder.