Aannemer Ralf Holthuis en wethouder Erik Drenth tekenen in Hotel Faber de overeenkomst.
Aannemer Ralf Holthuis en wethouder Erik Drenth tekenen in Hotel Faber de overeenkomst.

Aannemer gevonden voor Kindcentrum Hoogezand-West

Algemeen

HOOGEZAND - De bouw van het nieuwe Kindcentrum Hoogezand-West kan van start. Aannemer Hesco Bouw is als beste uit de bus gekomen bij de selectie en gaat de bouw voor zijn rekening nemen. De overeenkomst is inmiddels ondertekend.

Een punt waar veel over is gepraat bij het ontwerp van het Kindcentrum op de locatie van de voormalige Rehoboth, is het verkeer. Met de inbreng die de gemeente heeft ontvangen van de nieuwe gebruikers, omwonenden en de verkeerskundigen is men druk bezig. ,,We gaan hier erg zorgvuldig mee om en dat betekent dat het iets langer duurt en het verkeersrapport nu nog niet helemaal klaar is’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Zodra het verkeersrapport klaar is, wordt ook de invulling van de omgeving van de school verder uitgewerkt. Ook dat gebeurt in samenspraak met belanghebbenden.

In de achterliggende periode is ook gestart met de ‘Werkgroep Plein’. Voor de vertaling van de visie van de scholen, kinderopvang en wijkcentrum Spokie is er een ontwerper geselecteerd, waarmee samen het schoolplein wordt vormgegeven. De gebruikers hebben de afgelopen maanden gepuzzeld hoe er straks samengewoond en samengewerkt gaat worden. Vragen als ‘wie gaat wanneer welke ruimte gebruiken en welke gebruikersafspraken horen hierbij’, kwamen daarbij aan de orde. Na de zomervakantie gaan de ontwikkelingen voor de bouw verder.

De technische voorbereiding voor de bouw is opgestart. Samen met de aannemer wordt een planning gemaakt. .

In het nieuwe Kindcentrum komen, zoals gemeld, de scholen De Hoeksteen, Majellaschool en De Achtbaan. Daarnaast is er samenwerking met andere partijen, zoals kinderopvang en wijkcentrum Spokie.