Geslaagd, en dan natuurlijk trots poseren voor de ouders.
Geslaagd, en dan natuurlijk trots poseren voor de ouders.

Feestelijke diplomeringen op het Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND - Maar liefst zes keer werd de afgelopen periode de rode loper uitgelegd op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Speciaal voor de geslaagde leerlingen, die samen met hun ouders naar school kwamen om hun diploma in ontvangst te nemen. Dat gebeurde alle keren, per klas, in een walk-through-setting.

De teamleiders en docenten van de afdelingen pro, vmbo, mavo, havo en vwo voelden dit jaar extra behoefte om een feestelijke diploma-uitreiking te organiseren, omdat de leerlingen het examen gedurende de coronapandemie zeker niet cadeau hebben gekregen en volgens de teams juist daarom de mogelijkheid moesten krijgen om op een leuke manier afscheid te nemen van hun middelbare school en schooltijd.

Feest op het Aletta Jacobs College dus. Niet alleen vanwege het hoge slagingspercentage dit jaar, maar ook omdat door de versoepelingen van de coronamaatregelen een feestelijke diplomering weer enigszins mogelijk was. De aanwezige gasten werden bij binnenkomst ontvangen met een welkomstcocktail en kregen tijdens de wandeling door het kunstencentrum hapjes geserveerd. Daarna werden ze in de feestelijk versierde theaterzaal van het ‘Aletta’ in kleine groepjes welkom geheten door de teamleider en het docententeam. Na lovende woorden van de teamleider mochten de examenleerlingen hun diploma tekenen, maar pas nadat ze ook individueel waren toegesproken door hun mentor. En op sommige avonden zelfs werden toegezongen door docenten, dan wel een docentenkoor.