Het volkstuincomplex aan de Kalkwijk in Hoogezand. Met naast een diversiteit aan groentesoorten ook veel vaste planten.
Het volkstuincomplex aan de Kalkwijk in Hoogezand. Met naast een diversiteit aan groentesoorten ook veel vaste planten.

Open Tuinen Weekend in Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND - Groei & Bloei organiseert komend weekend een Open Tuinen Weekend. In de gemeente Midden-Groningen zijn tien tuinen geopend voor tuinliefhebbers.

Zaterdag én zondag zijn geopend de tuinen van de familie Rotgers aan de Kooilaan 1A in Harkstede en de familie Vroege aan het Padje 5 in Slochteren. In Kropswolde is men welkom in De Watertuin aan de Merwedelaan 7 en de Woldtuin aan de Woldweg 163, in Meeden in de tuin van de familie Bultena aan de Verlengde Burgemeester Venemastraat 1A en in Noordbroek aan de Slochterstraat 14.

Er zijn ook tuinen die alleen zaterdag of zondag zijn geopend voor het publiek. Zoals de tuin van de familie Vossen aan de Nieuweweg 15 in Hoogezand: die is alleen op zondag 4 juli open. Zaterdag zijn geopend de tuinen aan het Achterdiep NZ 74 in Sappemeer en het Westeind 160 in Zuidbroek.

Ook het volkstuincomplex aan de Kalkwijk in Hoogezand, schuin tegenover huisnummer 113, is geopend, alleen zaterdag 3 juli. Er zijn daar niet alleen zestig tuinen met een diversiteit aan groentesoorten, maar ook veel bloemen en vaste planten. Op dat volkstuincomplex zijn die dag ook groenten en vaste planten te koop.