De start van de meest recente editie van de 7KM van Martenshoek, die van 2019. (foto https://de7km.nl)
De start van de meest recente editie van de 7KM van Martenshoek, die van 2019. (foto https://de7km.nl)

7KM van Martenshoek gaat door

Algemeen

HOOGEZAND - De 7KM van Martenshoek gaat dit jaar door. Dat meldt de organisatie. 

De coronacrisis heeft ertoe geleid dat de Essity 7KM van Martenshoek vorig jaar moest worden afgelast. Nu wordt voor zondag 26 september wel een editie gepland, zij het onder de voorwaarde dat er geen 1,5 meter afstand meer wordt geëist of dat een negatieve coronatest overlegd moet worden. Dat zou voor de organisatie niet haalbaar zijn. De inschrijving voor de 7KM van Martenshoek gaat via op 1 juli van start via de website https://de7km.nl/.

Er is dit jaar een beperkter programma. Dat houdt in dat er geen groepen kunnen worden ingeschreven, zoals voor de bedrijvenloop en scholencompetitie. Er is ook geen G-loop. Er is wel een nieuwe rubriek toegevoegd: de 3,5 kilometer voor alle leeftijdsgroepen. Zo kunnen basisschoolleerlingen wel op persoonlijke titel meedoen aan de 7KM van Martenshoek. De ouder en kind-loop blijft wel op de agenda staan. Er is nu ook geen na-inschrijving mogelijk. Ook zullen naar verwachting de startnummers de chips voor de tijdwaarneming bevatten.

Omdat er altijd een risico blijft dat de vergunning wordt ingetrokken is er dit jaar ook geen goed doel aan het hardloopevenement gekoppeld. Daarnaast zullen de eigen organisatiekosten ook hoger uitvallen. Mocht er geen vergunning worden afgegeven of mocht deze worden ingetrokken, dan worden de inschrijvingen doorgeschoven naar het volgende jaar. Er zal geen restitutie plaatsvinden.

Ook ligt het in de planning dat de jaarmarkt en de winkelopening in Martenshoek doorgaat, onder voorbehoud van een vergunning.