Remda Spoelstra overhandigt het boek aan bibliotheekdirecteur Janneke Klok.
Remda Spoelstra overhandigt het boek aan bibliotheekdirecteur Janneke Klok.

Eigenwijze gedichtenbundel Remda Spoelstra naar bieb

Algemeen

HOOGEZAND - Auteur, dichter en onderwijzeres Remda Spoelstra uit Kiel-Windeweer heeft haar in februari samen met kunstenaar Luc Houweling gemaakte boek ‘Nijlpaard op de ezel’ aangeboden aan de bibliotheek in Hoogezand.

Het is haar debuut voor wat betreft het schrijven voor volwassenen. Naast ‘Nijlpaard op de ezel’ schreef Remda Spoelstra al kinderboeken, waaronder ‘Bas Ballon’, ‘Wonderwater’, ‘Rinkeldekinkel Patsboem’ en ‘Na-apers en Olifantasie’. Deze laatste bundel maakte ze samen met kunstenaar Luc Houweling. Samen met hem besloot ze een boek over kunst te gaan maken, een boek voor volwassenen. Spoelstra is daarvoor in de huid gekropen van kunstenaars uit het verleden en het heden. Vanaf de allereerste rotswandschilderingen in de grotten van Lascaux tot aan de beschermengel van Niki de Saint Phalle.

Door middel van gedichten geeft ze op een ludieke wijze achtergrondinformatie over de kunstenaars, hun technieken, modellen en stromingen. ‘Nijlpaard op de ezel’ voert de lezer langs de geboorte van Venus, De Denker, De Aardappeleters, Andy Warhol, Keith Haring, Cobra nummer 7 en nog vele andere kunstwerken en kunstenaars.

Luc Houweling heeft zijn passie voor kunst gecombineerd met zijn fascinatie voor nijlpaarden en zo dertig beeldbepalende kunstwerken op eigen wijze weergegeven. Tijdens het werken aan deze bundel hebben beiden nog meer bewondering voor kunstenaars gekregen en ze hopen op deze manier kunstenaars in het licht te zetten.