De officiële start met de onthulling van het bouwbord door Henk Lambeck (manager Lefier) en Jordan Lingsma, commercieel directeur van Plegt-Vos Noord.
De officiële start met de onthulling van het bouwbord door Henk Lambeck (manager Lefier) en Jordan Lingsma, commercieel directeur van Plegt-Vos Noord.

Officiële start nieuwbouw fase 4 wijk Gorecht-West

Algemeen

HOOGEZAND - In de wijk Gorecht-West in Hoogezand is vrijdagmiddag het officiële startsein gegeven voor de realisering van de vierde fase van de nieuwbouw in die wijk. Dat gebeurde door het onthullen van het bouwbord.

Op 1 juni gaat woningcorporatie Lefier van start met de nieuwbouw van de vierde fase van de wijkontwikkeling Gorecht-West. Samen met Plegt-Vos worden de komende tijd 73 ‘Nul Op de Meter-woningen’ gebouwd in Woonveld Borgesius, de eerdere hofjesstructuur van de Goeman Borgesiusstraat.

De nieuwbouw van die vierde fase biedt veel variatie in woningtypes: met twee en drie slaapkamers en levensloopbestendige, levensloopgeschikte en patiowoningen. Zeven van de woningen hebben een bijzondere afmeting waardoor ze hoger en smaller zijn dan gemiddeld. Dat vraagt om een slimme inrichting: de woonruimte is daar verdeeld over drie bouwlagen.

Vanwege aangepaste eisen worden de woningen niet aardbevingsbestendig gebouwd. Wel zijn de woningen ‘Nul op de Meter’ en worden ze verwarmd met een luchtwarmtepomp met vloerverwarming. Ook is er een module ingebouwd die zorgt voor koeling van de woning in warme zomers.

De gemeente Midden-Groningen is momenteel bezig met het bouwrijp maken van de locatie. Lefier, Plegt-Vos Noord en de gemeente zorgen er samen voor dat het gebied begaanbaar blijft en dat bestaande woningen die er tussenin zijn blijven staan goed bereikbaar blijven. De eerste nieuwbouwwoningen worden al in december opgeleverd. De verwachting is dat alle 73 woningen van fase 4 voor de zomer van 2022 klaar zijn.