Anniek Pheifer te gast bij EAZ Wind in Hoogezand.
Anniek Pheifer te gast bij EAZ Wind in Hoogezand.

Actrice Anniek Pheifer zet bedrijven uit Groningen in schijnwerpers

Algemeen

HOOGEZAND/OVERSCHILD - In het televisieprogramma ‘Anniek@work in Groningen’ van SBS6 gaat actrice Anniek Pheifer aan het werk bij verrassende en innovatieve bedrijven in de provincie Groningen. Zo loopt ze onder meer een dag mee bij Holthausen en EAZ Wind in Hoogezand en bij Lamberink Reuzenraden in Overschild. Het programma is ontwikkeld door Economic Board Groningen en GroBusiness, met als doel Groningers én de rest van Nederland te laten zien welke baanbrekende bedrijvigheid er zoal is in deze regio.

In vier afleveringen gaat Anniek Pheifer aan de slag in verschillende branches in Groningen. Ze loopt mee met Beleef Lauwersoog, Holthausen in Hoogezand, Witec in Stadskanaal, EAZ Wind in Hoogezand, Lamberink Reuzenraden in Overschild, Polyciviel in Leek, Photanol in Delfzijl en Vliegend.nl en aGroFuture in Vierhuizen. Het programma biedt een kijk in het dagelijks leven van ondernemers, werknemers, start-ups en vooruitlopers. ,,Voor de opnames van het programma mocht ik terug naar Groningen, een provincie waar ik vroeger vaak kwam”, vertelt Pheifer. ,,Ik heb veel ondernemers mogen ontmoeten en ben verrast door hun passie voor duurzaamheid en innovatie.”

Economic Board Groningen wil met het programma ‘Anniek@work in Groningen’ laten zien welke mooie bedrijven er zoal zijn in Stad en Ommeland. De eerste aflevering wordt op zaterdag 8 mei uitgezonden. Dan is te zien hoe Pheifer te gast is bij Holthausen in Hoogezand. De overige afleveringen zijn op 15 mei (met opnames bij EAZ Wind), 22 mei (Lamberink Reuzenraden) en 29 mei. De uitzendingen op SBS6 beginnen elke zaterdag om 16.00 uur; de herhaling is op zondag om 12.30 uur.