Afbeelding

Midden-Groningen biedt extra hulp aan gedupeerden corona

Algemeen

HOOGEZAND - Het gemeentebestuur van Midden-Groningen komt met een‘ Uitvoeringsplan Ondernemersloket Midden-Groningen 2021-2022’. 

De coronacrisis treft ondernemers en mensen in loondienst. Er zijn ondernemers die het na zoveel maanden lockdown niet meer redden en ondersteuning nodig hebben bij de doorstart van hun bedrijf of bedrijfsbeëindiging. Daarnaast gaat het aantal mensen dat als gevolg van de coronacrisis geen werk meer heeft dit jaar stijgen. Deze groep mensen zal een beroep doen op de Participatiewet. Hiermee krijgt de gemeente dit jaar te maken met extra taken.

In samenwerking met alle relevante partners binnen en buiten de gemeente heeft het college daarom het Ondernemersloket Midden-Groningen opgezet. Voor ondernemers is dit de vraagbaak, verwijzer en ondersteuningsplek. Daarnaast zal er extra capaciteit moeten komen om de verhoogde instroom van bijstandsgerechtigden op te vangen en om hen zo goed en zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Voor de kosten hiervan zet de gemeente de extra financiële middelen in die het Rijk hiervoor beschikbaar stelt voor 2021.