Kinderen krijgen aan de boorden van het Schildmeer instructies over het zeilen in de Optimist.
Kinderen krijgen aan de boorden van het Schildmeer instructies over het zeilen in de Optimist.

Jeugd maakt kennis met zeilen op het Schildmeer

Algemeen

STEENDAM - De belangstelling voor de proeflessen van Zeilvereniging Schildmeer was groot: maar liefst 45 kinderen hebben op het Schildmeer kennisgemaakt met de zeilsport.

Tijdens drie proeflessen leerden de kinderen steeds meer over het zeilen. Tijdens de eerste les is de kinderen iets verteld over de Optimist (een zeilbootje) en konden ze oefenen in een heuse zeilsimulator. Ook hebben ze geleerd hoe ze een Optimist moeten optuigen. Tijdens de tweede training konden de kinderen onder prachtige weersomstandigheden met z’n tweeën gaan varen in de Optimist: de kapitein aan het roer en de andere aan de schoot.

Afgelopen zondag was de derde en laatste les en mochten de kinderen voor het eerst alleen in de Optimist een baantje zeilen. Na afloop van de les hebben alle kinderen een welverdiend certificaat ontvangen. Zeilvereniging Schildmeer kijkt terug op drie fantastische dagen en is blij en trots dat de eerste kinderen zich al hebben aangemeld voor de zeillessen op de vrijdagavond. Meer informatie hierover is te vinden op www.zeilverenigingschildmeer.nl.