Groningen Bereikbaar roept iedereen op om tijdens de thuiswerkdag de elektrische fiets eens te proberen voor een kleine boodschap of een blokje om. (foto David Vroom)
Groningen Bereikbaar roept iedereen op om tijdens de thuiswerkdag de elektrische fiets eens te proberen voor een kleine boodschap of een blokje om. (foto David Vroom) David Vroom

Fietsactie Groningen Bereikbaar nu ook voor thuiswerkers

Algemeen

HOOGEZAND - De fietsactie van Groningen Bereikbaar, waarbij men een week lang gratis een e-bike of speed pedelec kan proberen, is nu ook beschikbaar voor mensen die thuiswerken of in hun vrije tijd vaker de fiets willen pakken. De elektrische fietsen zijn bij verschillende fietsenwinkels in de provincie Groningen te reserveren, waaronder ook bij enkele zaken in de gemeente Midden-Groningen.

Wie thuiswerkt, zit vaak urenlang voor het beeldscherm. Door tussendoor even op de fiets te stappen voor een boodschap of een blokje om, blijft men in beweging en maakt men het hoofd even leeg. Met een elektrische fiets is het mogelijk om wat langere afstanden te overbruggen.

De elektrische fietsen zijn ook te reserveren door mensen die eens in hun vrije tijd willen fietsen. Wat is er nou lekkerder dan in het weekend een mooie fietstocht door de provincie te maken? Of stap eens op de elektrische fiets naar de kapper of voor een bezoek aan vrienden of familie.

De actie was oorspronkelijk ontwikkeld om forenzen die normaal gesproken met de auto naar het werk reizen te laten ervaren hoe het is om naar het werk te fietsen. Nu mensen in het afgelopen jaar massaal thuis zijn gaan werken, heeft Groningen Bereikbaar de actie aangepast. Natuurlijk zijn de fietsen ook beschikbaar voor werknemers die in deze tijden nog steeds naar hun werk reizen.

Voor meer informatie over de actie van Groningen Bereikbaar en voor een overzicht van deelnemende fietsenwinkels kan men terecht op groningenbereikbaar.nl/e-bike.