Burgemeester Hoogendoorn en Adriana Jaarsma (midden) reiken de prijs uit aan één van de winnaars, Ina Slagter van Stichting POSO.
Burgemeester Hoogendoorn en Adriana Jaarsma (midden) reiken de prijs uit aan één van de winnaars, Ina Slagter van Stichting POSO.

Vrijwilligersprijs 2020 in M-G alsnog uitgereikt

Algemeen

HOOGEZAND - De zeven winnaars van de Vrijwilligersprijs 2020 hebben, zij het wat verlaat, nu hun prijs ontvangen uit handen van burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen en Adriana Jaarsma, directeur van Kwartier Zorg & Welzijn.

De Vrijwilligersprijs is een financiële ondersteuning aan inspirerende en/of opvallende vrijwilligersprojecten en/of -organisaties in Midden-Groningen. Iedere winnaar kreeg een cheque van 500 euro.

De winnaars zijn: Eetkamer van het Woldwijckcentrum (wijkbewoners kunnen samen koken en eten om zo onder de mensen te blijven en minder eenzaam te zijn), Leutje Ruilderij Muntendam (hier kunnen mensen met een klein budget kledingstukken ruilen of kopen), Vereniging Dorpsbelangen Harkstede (ze organiseren allerlei activiteiten en onderhouden en beheren de speelvoorzieningen en moestuintje in Harkstede), Stichting Zwemgroep Gehandicapten Hoogezand-Sappemeer (geeft zwemles of begeleiding in het water aan mensen met een handicap), Voetbalvereniging Siddeburen (gaat dug-outs bij het wedstrijdveld plaatsen zodat hun vrijwilligers ook droog kunnen zitten), Outdoorproject Meeden (maakt onder andere een natuurroute) en Stichting POSO (organiseert activiteiten voor ouderen, behartigt de belangen van ouderen en levert een bijdrage aan het ouderenbeleid in de gemeente).

In totaal hadden 34 organisaties zich aangemeld voor de Vrijwilligersprijs. Burgemeester Hoogendoorn: ,,Ik waardeer de inzet van vrijwilligers voor onze gemeente zeer. Ze zorgen mede voor samenhang in onze samenleving en aandacht voor elkaar. Met de Vrijwilligersprijs brengen we onze dankbaarheid voor hun inzet tot uiting.’’

De jury bestond uit Adriana Jaarsma (directeur Kwartier Zorg & Welzijn), Ivar Koster (notaris), Jan Kroeze (voormalig directielid Volksbelang, nu Lefier), Jan Leegstra (voormalig jurist van gemeente Midden-Groningen) en voorzitter Adriaan Hoogendoorn. De prijzen zijn door Kwartier Zorg & Welzijn ter beschikking gesteld.

De geplande uitreiking in december kon niet plaatsvinden door de coronamaatregelen. Wel zijn de winnaars die dag gebeld om hen te feliciteren met hun prijs.