De stadsbus en buurtbus van Stichting Stadsvervoer HS gaan vanaf maandag weer rijden.
De stadsbus en buurtbus van Stichting Stadsvervoer HS gaan vanaf maandag weer rijden.

Stadsvervoer H-S gaat weer van start

Algemeen

HOOGEZAND - Stadslijn 515 en buurtbuslijn 516 van Stichting Stadsvervoer HS gaan op maandag 19 april weer rijden.

In verband met het coronavirus lagen de activiteiten van Stichting Stadsvervoer HS al sinds 16 maart 2020 stil. Door diverse aanpassingen voldoen de bussen van de stichting nu aan alle richtlijnen, zodat er weer passagiers vervoerd mogen worden. In de bussen zijn kuchschermen geplaatst en de bussen zijn voorzien van dakventilatie, HEPA-filters en pinapparatuur.

De stadsbus en de buurtbus zijn onderdeel van het openbaarvervoersnet en worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Zij beschikken over een comfortabele, goed toegankelijke 8-persoonsbus. Rollators kunnen zonder problemen mee; voor mensen met een scootmobiel of invalidenwagen zijn de bussen minder geschikt. Voor passagiers van de stads- en buurtbus is het dragen van een mondkapje verplicht. Het is niet meer mogelijk om met contant geld te betalen.

Stichting Stadsvervoer HS verzorgt sinds eind 2014 het lokale vervoer met stadsbuslijn 515. Met deze stadsbus kan men op een gemakkelijke en comfortabele manier door bijna geheel Hoogezand en Sappemeer reizen. Zo biedt de bus een rechtstreekse verbinding met de winkelcentra De Hooge Meeren, Martenshoek, Pleiaden en Sappemeer. Stadsbuslijn 515 wordt vanaf 19 april uitgebreid met een extra halve route vanaf het medisch centrum en via de Hoofdstraat, Rembrandtplein, Prinses Margrietpark, Slochterstraat en Noorderstraat naar het treinstation van Hoogezand.

Sinds december 2019 verzorgt Stichting Stadsvervoer HS ook buurtbuslijn 516. Deze bus rijdt zes dagen per week vanaf het medisch centrum in Hoogezand langs de verschillende winkelcentra en vervolgens via de Industrieweg langs Foxhol en uiteindelijk naar Kolham, Scharmer en Harkstede.

De complete dienstregeling van stadsbuslijn 515 en buurtbuslijn 516 is te vinden op www.stadsvervoerhs.nl.

Stichting Stadsvervoer HS is met spoed op zoek naar extra vrijwilligers: mensen die het leuk vinden om een aantal uren per week in een 8-persoons bus te rijden. Meer informatie is te vinden op www.stadsvervoerhs.nl. Men kan ook contact opnemen met Lucas Venema: 06-23904204.