Nationale Pannenkoekdag laat ouderen genieten van pannenkoeken.
Nationale Pannenkoekdag laat ouderen genieten van pannenkoeken.

Nationale Pannenkoekdag laat ouderen niet in de kou staan

Algemeen

HOOGEZAND - Nationale Pannenkoekdag 2021 wordt een speciale, coronaveilige editie die kinderen en ouderen met elkaar verbindt. Het bakken en genieten van pannenkoeken door de ouderen vindt plaats in het verzorgingshuis, terwijl basisschoolkinderen de feestelijke aankleding verzorgen. ,,Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten.”

Vorig jaar gooide corona roet in het eten en werd Nationale Pannenkoekdag gecanceld. ,,We vonden dat we de ouderen niet voor de tweede keer konden overslaan. Dus hebben we voor deze veertiende editie een andere invulling bedacht waarbij ouderen, kinderen en pannenkoeken toch mooi samen komen”, aldus Elles van den Berg namens Koopmans.

Daarom bakken op vrijdag 19 maart niet de kinderen, maar de koks van de oudereninstellingen zelf de pannenkoeken. De leerlingen zorgen voor versieringen en een vrolijke noot buiten vóór de instelling of digitaal. Het initiatief ligt bij de scholen die het contact hebben gelegd met de oudereninstelling. Samen bepalen ze de invulling, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Maar liefst 450 deelnemers zorgen dit jaar voor een buitengewoon pannenkoekfeest.

Placemats versieren, leerlingen die boter-kaas-eieren gaan spelen met de ouderen op de ramen van de zorginstelling, een pannenkoek-drive-in voor opa’s en oma’s of een pannenkoekkoerier die op pad gaat: scholen blijken creatief op Nationale Pannenkoekdag. ,,Corona gooit veel overhoop, ook in het basisonderwijs. We vinden het een geweldige opsteker dat zoveel scholen tijd vrijmaken voor Nationale Pannenkoekdag en er een coronaveilige invulling aan geven”, aldus Loes Tigelaar van Tefal.