De Dannemeerweg, waar het ophoudt voor het gemotoriseerde verkeer en waar de wandel- en fietspaden beginnen.
De Dannemeerweg, waar het ophoudt voor het gemotoriseerde verkeer en waar de wandel- en fietspaden beginnen.

ChristenUnie bezorgd over verkeerssituatie Dannemeerweg

Algemeen

SCHILDWOLDE - De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie is bezorgd over de verkeerssituatie aan de Dannemeerweg in Schildwolde die - voor gemotoriseerd verkeer doodlopend - door het natuurgebied ‘t Roegwold gaat. Aan het college van B en W van Midden-Groningen heeft die fractie daarover schriftelijke vragen gesteld.

De ChristenUnie concludeert dat sinds de ontwikkeling van ‘t Roegwold de verkeersintensiteit op de Dannemeerweg enorm is toegenomen en dat er bij de ontwikkeling onvoldoende aandacht lijkt te zijn geweest voor de verkeersafwikkeling. ,,Verschillende categorieën weggebruikers zorgen voor potentieel gevaarlijke situaties. Er wordt vaak snel gereden, de weg loopt sinds de herinrichting dood waardoor verkeer altijd moet omdraaien waarbij passeren vanwege de breedte van de weg niet goed mogelijk is. Gevolg is dat auto’s uit moeten wijken met als gevolg schade aan de bermen.”

Er wordt nu aan B en W gevraagd of er bij het inrichten van ’t Roegwold vooraf rekening is gehouden met een toegenomen verkeersintensiteit. En als dat zo is, waarom er dan geen rekening is gehouden met een andere verkeersinrichting.

Voor fietsers en wandelaars is er geen vrij liggend fiets- wandelpad en gevraagd wordt ook of er kan worden gekeken naar de aanleg van een dergelijke strook zodat deze aansluit op het fietspadennetwerk in ‘t Roegwold.

Ook wil de ChristenUnie weten of het mogelijk is de bebouwdekomgrens te verplaatsen, zodat er op dat deel in ieder geval niet sneller mag worden gereden dan 30 kilometer per uur en wat de aard van eerdere contacten tussen omwonenden en het gemeentebestuur is waar het de verkeersveiligheid betreft.