Afbeelding

Jongeren voor cultuur in eigen gemeente houden

Algemeen

HOOGEZAND - Vanuit het Nationaal Programma Groningen - een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten - is een bijdrage van 250.000 euro toegekend aan het project ‘Jongeren pitchen voor hun cultuurprojecten’.

Veel jongeren vinden dat er in hun eigen omgeving te weinig te beleven valt en trekken naar de stad Groningen voor hun plezier en cultuurbeleving. Met dit project wil de gemeente Midden-Groningen het leefklimaat van jongeren verbeteren door hen de kans te bieden om zelf cultuurprojecten op te zetten voor en door jongeren. Daarmee ontwikkelen ze tegelijkertijd het organisatievermogen van zichzelf en bouwen ze kennis en ervaring op. Dergelijke kwaliteiten dragen bij aan eigenwaarde en zelfvertrouwen, vindt het gemeentebestuur.

Achterliggend is het de bedoeling om de trek uit Midden-Groningen naar elders onder jongeren te laten afnemen. ,,Dat is positief voor de leefbaarheid en veerkracht van de gemeente. Cultuur is voor jongeren een manier om zich op allerlei niveaus te uiten”, aldus het gemeentebestuur.