Een grote bloemenzee met knuffels, kaarten en kaarsen op de plek waar het jongetje woensdag overleed.
Een grote bloemenzee met knuffels, kaarten en kaarsen op de plek waar het jongetje woensdag overleed.

Buurt verslagen na dood 4-jarig jongetje

Algemeen

HOOGEZAND - Er heerst grote verslagenheid bij bewoners van de wijk Woldwijck in Hoogezand na het tragisch ongeval van woensdagmiddag waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. De verslagenheid is niet alleen groot, maar er is ook woede als blijkt dat de bestuurder een 18-jarge jongen is die niet in het bezit is van een rijbewijs.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag tegen vier uur in een bocht aan de Neptunus, bij de splitsing met de Zonneweg in de wijk Woldwijck. Kinderen waren daar aan het spelen en het 4-jarige jongetje zou achter een bal zijn aangelopen. Op dat moment kwam de bewuste zwarte VW aanrijden. Hoe hard de 18-jarige bestuurder heeft gereden is onduidelijk. Het lijkt er evenwel op dat de aldaar geldende snelheid van 30 kilometer per uur werd overschreden.

De buurt is geschokt. Direct na de klap kwamen buurtbewoners en familie naar de plaats van het ongeval. Er werd door ambulancepersoneel en even later ook door trauma-artsen gedaan wat ze konden, maar zij konden niet voorkomen dat de zwaargewonde jongen ter plaatse aan zijn verwondingen overleed.

Toen de hectiek van alle hulpverleningsvoertuigen voorbij was, werden al spontaan door buurtbewoners de eerste bloemen gelegd op de plaats van het drama. Die bloemenzee werd steeds groter, met ook knuffels, briefjes, kaarten en brandende kaarsen. Andere kinderen schreven met stoepkrijt woorden van afscheid. Het verdriet is dan ook groot. Buurtbewoners troostten familieleden en vriendjes van het omgekomen jongetje. Ook is slachtofferhulp beschikbaar voor wie daar behoefte aan heeft. Ook op de naastgelegen Nico Bulderschool, waar het kind in de kleutergroep zat, zijn het verdriet en de ontsteltenis groot. Burgemeester Hoogendoorn spreekt van een ‘drama waarvoor woorden tekort schieten’. ,,Als je dit als ouder overkomt, stort je wereld in’’, aldus de burgemeester.