Gerda Kooi van vanBetekenis Uitvaartzorg.
Gerda Kooi van vanBetekenis Uitvaartzorg.

Vanaf nu Eerlijke Uitvaarten in Groningen en omgeving

Algemeen

HOOGEZAND - Sinds kort is Gerda Kooi gestart met haar eigen uitvaartbedrijf vanBetekenis Uitvaartzorg in Groningen, Midden-Groningen en Veendam. En niet zomaar een uitvaartbedrijf, maar eentje met het Eerlijke Uitvaarten-predicaat.

Een bedrijf met het Eerlijke Uitvaarten-predicaat was er nog niet in Groningen en omstreken. Dat betekent dat ze naast haar aannametarief voor het organiseren en begeleiden van de uitvaart, alles tegen haar inkoopprijzen doorberekent. Dan kost een basiskist geen 595 euro, maar slechts 195 euro. ,,En dan praten we nog niet over de opbaring, kaarten, bloemen, advertenties en zo meer’’, aldus Gerda Kooi.

,,Eerlijk of oneerlijk slaat niet op de persoon van de uitvaartverzorger. Het gaat erover dat op het moment dat ik over een drempel stap bij een familie, ik de uitvaartverzorgster ben en tegenover mij staat een familie in enorm verdriet. Ze zijn net een dierbare verloren. De verhouding tussen de uitvaartverzorger en de familie is niet gelijkwaardig, niet eerlijk. En wij brengen die eerlijkheid terug.”

Na de ervaring die ze opdeed bij Haandrikman Uitvaartverzorging is ze gedreven om met haar manier van werken een mooi bedrijf op te bouwen en daarin families bij te staan in hun week van de uitvaart. ,,Alles is top geregeld. Ik beschik over een warm en zeer deskundig verzorgingsteam, alles is er. En allemaal werken we vanuit hetzelfde gevoel; we willen allemaal oprecht vanBetekenis zijn.”

,,Iedereen mag altijd de uitvaartverzorger kiezen die hij of zij wil. Je bent nooit verplicht om de - bijna altijd - onbekende uitvaartverzorger van de verzekering te nemen. Ook al willen alle verzekeraars en veel verenigingen dat doen geloven. Bel daarom bij een overlijden altijd eerst de uitvaartverzorger van uw keuze. Dan belt hij of zij voor u de verzekering en regelt alles met hen.”

Voor meer informatie over vanBetekenis Uitvaartzorg kan men contact opnemen met Gerda Kooi via 06-13770136.