Het Voedselpark in Slochteren kan binnenkort van start met de aanleg van een rolstoelpad. (foto Voedselpark Slochteren)
Het Voedselpark in Slochteren kan binnenkort van start met de aanleg van een rolstoelpad. (foto Voedselpark Slochteren)

Voedselpark Slochteren krijgt rolstoelpad

Algemeen

SLOCHTEREN - Het was vorige week een heel mooie week voor Voedselpark Slochteren. Bestuur en vrijwilligers zouden daarom heel graag een feestje willen vieren, maar helaas kan dat niet in deze coronaperiode.

Het stichtingsbestuur: ,,Een grote wens was het aanleggen van een rolstoelpad in het park, zodat het park ook voor mensen met een fysieke beperking een ontmoetingsplek kan worden waar men rustig kan genieten van de natuur. Meehelpen zou dan ook kunnen door het aanleggen van verhoogde moestuinbedden.”

Het aanleggen van een rolstoelpad kan niet door vrijwilligers worden gedaan. Dat moet worden gedaan door een deskundig bedrijf. Daar is veel geld voor nodig, daarom werd bij verschillende fondsen aangeklopt. Dat leverde soms teleurstellingen op, maar vorige week was er echt reden voor een feestje. ,,Eerst kregen we bericht dat het Postcode Loterij Buurtfonds onze aanvraag van 5000 euro honoreert en een paar dagen later deelde het fonds van de ANWB mee dat ook dit fonds 5000 euro beschikbaar stelt. Dat betekent dat het rolstoelpad kan worden aangelegd’’, aldus het bestuur. Tegelijkertijd zal dan een composttoilet, ook toegankelijk voor mindervaliden, gerealiseerd worden.

Dit goede nieuws betekent niet dat het pad er binnenkort al ligt; er moeten eerst veel voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd door de vrijwilligers. Ze willen bij het Voedselpark dan ook graag wat hulp. Wie wil helpen kan een e-mail sturen naar voedselparkslochteren@outlook.com.

Op www.voedselparkslochteren.nl kan worden bekeken waar men mee bezig is en wat er al is gerealiseerd.