PvdA-fractievoorzitter Thea van der Veen neemt dozen met kanjerkoeken in ontvangst om ze later uit te delen.
PvdA-fractievoorzitter Thea van der Veen neemt dozen met kanjerkoeken in ontvangst om ze later uit te delen.

PvdA start in M-G Kanjeractie

Algemeen

HOOGEZAND - De PvdA in Midden-Groningen is donderdag gestart met een kanjeractie. Die viel samen met een bezoek van Julian Bushoff (de nummer 11 op de lijst van de PvdA) en Henk Nijboer, Tweede Kamerlid en de nummer 3 op de lijst.

De kanjeractie omvat pakken met koeken die door PvdA-leden zoals vorige week gemeld, zijn uitgedeeld bij politie en zorgpersoneel. Over de politie en BOA’s, zegt de PvdA: ,,Deze mensen krijgen het behoorlijk voor hun kiezen met onder andere de avondklok. Er wordt veel van hen verwacht en niet iedereen accepteert dat zomaar.’’

PvdA-leden Gosse Huizenga en Anja van Duren bezochten zorgmedewerkers van de Lijwiekstee in Noordbroek en deelden een aantal kanjers uit, met een kaart met als opschrift ‘de PvdA Midden-Groningen vindt je een kanjer’. In verband met de coronamaatregelen is dat natuurlijk met iachtneming van de 1,5 meter afstand, mondkapje en alle andere maatregelen.

Daarna naar Hoogezand om de medewerkers van de handhaving ook een hart onder de riem te steken, die de kleine attentie ook waardeerden.

Later werd de verkiezingsposter gebracht naar het PvdA-pand in Hoogezand. Fractievoorzitter Thea van der Veen was er om de heren te ontvangen en een doos met kanjers af te geven voor de medewerkers van zorgcentrum St. Josef. Daar werd met personeelsleden even kort gesproken over de huidige situatie en bleek duidelijk dat ook in St. Josef men te kampen heeft met corona, wat ook voor de zorgverleners behoorlijk zwaar blijkt. Bij St. Josef is, aldus de PvdA, voor de tweede keer een corona-uitbraak en het zorgpersoneel wordt hierdoor natuurlijk behoorlijk extra belast.