Initiatiefneemster en buurtcomitélid Astrid Boekholt met een aantal van haar schilderijen.
Initiatiefneemster en buurtcomitélid Astrid Boekholt met een aantal van haar schilderijen.

Route langs huizen met schilderkunst in Oosterpark

Algemeen

HOOGEZAND - In Hoogezand wordt, georganiseerd door de Stichting Buurtcomité Oosterpark, tot en met 21 februari een ‘Raamexpo-route’ langs huizen in onder meer het Oosterpark uitgezet.

,,Het is een ideale gelegenheid om in deze vaak donkere dagen van de coronamaatregelen even de benen te strekken en een frisse neus te halen in combinatie met het bekijken van een snufje cultuur’’, aldus de organisatie.

Astrid Boekholt, initiatiefneemster van de route, woont in het Oosterpark; aan de Kerslaan. Naast haar dagelijkse bezigheden is zij actief als lid van het Buurtcomité Oosterpark en zorgt ze met grote regelmaat voor creatieve ideeën. ,,Ik schilder sinds 2017 en noem mijzelf een amateur. Ik heb nu twee jaar les bij ‘t Kielzog. De laatste tijd ben ik veel met olieverf in de weer. Schilderen is een uitkomst in coronatijd. Nu het exposeren lastig is in deze tijd van de coronamaatregelen, wil ik samen met het Buurtcomité in de wintermaanden kunstenaars in onze parkwijk een hart onder de riem steken door het organiseren van een Raamexpo-route. Samen met de andere deelnemers vind ik het leuk dat ik mijn werk aan de buurt mag laten zien’’, aldus Boekholt.

Deelnemers aan de kunstroute zijn Tetdy Stol (Oosterparkstraat 5), Brunet Riegstra (Kees de Haanstraat 18 en Vijverstraat 14), Astrid Boekholt (Kerslaan 1), Sjoerdtje Piekstra (Zuiderlaan 46), Jantje van Bergen (Burgemeester Bartelsstraat 7) en Saskia Verduyn (Zuiderlaan 20).

Het werk wordt van 6 tot en met 21 februari tussen 10.00 en 17.00 uur voor het raam van de woningen of buiten tentoongesteld. Het is niet toegestaan om bij de exposanten aan te bellen. Voor meer details en een routebeschrijving: zie www.oosterparkhoogezand.nl.