‘Coco kan het’, het prentenboek van het jaar, centraal in de Nationale Voorleesdagen.
‘Coco kan het’, het prentenboek van het jaar, centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Online voorlezen tijdens Nationale Voorleesdagen

Algemeen

HOOGEZAND - Het zijn nu de Nationale Voorleesdagen. Daarom organiseert Biblionet Groningen tot 30 januari allerlei activiteiten rondom voorlezen.

Voorlezen is één van de leukste dingen die ouders en kinderen samen kunnen doen. Het is gezellig en je bent echt even helemaal met elkaar bezig. Bovendien stimuleert voorlezen de taal- en spraakontwikkeling van kinderen en verhoogt het de concentratie. Allemaal zaken waar ze hun hele leven plezier van hebben. Daarom maakt Biblionet Groningen een feestje van de Nationale Voorleesdagen.

Er waren voorleeshalfuurtjes voor peuters en kleuters, en vrijdag 29 januari is er om 18.30 uur via Facebook (facebook.com/groningsebibliotheken), ‘live voorlezen in het donker’. Er is ook een podcast opgenomen met Loes Riphagen, de maker van Coco kan het. Hierin vertelt ze onder andere hoe haar driejarige dochter heeft geholpen bij het maken van het prentenboek. Je kunt de podcast beluisteren via het Spotify-kanaal van Biblionet Groningen.

De online bibliotheek is altijd open. De digitale voorleeshalfuurtjes worden al door veel kinderen en hun ouders gevolgd en de bibliotheek hoopt er tijdens de Nationale Voorleesdagen nog meer fans bij te krijgen. Boeken lenen kan trouwens nog steeds. Bibliotheekleden kunnen hiervoor gebruikmaken van de coronaproof afhaalservice. ,,Kom dus vooral prentenboeken inslaan tijdens de Nationale Voorleesdagen en ga thuis lekker voorlezen’’, aldus de bibliotheekmedewerkers.