Afbeelding

Kampioen HS ‘88 verliest nipt van Haulerwijk

Sport

HAULERWIJK - Het kampioenschap werd vorige week al binnengehaald door HS ‘88 uit Hoogezand en dat werd uitgebreid gevierd. Tel daarbij op dat vele spelers het promotiefeest van FC Groningen vrijdagavond meevierden in de Euroborg en in de stad Groningen tot in de vroege uurtjes. 

Het was vanaf het begin bovendien duidelijk dat Haulerwijk nog speelt voor de nacompetitie. Dit bleek al vanaf het begin van de aftrap: een gedreven Haulerwijk en een wat gezapig spelend HS ‘88. Dit leidde tot meerdere kansen voor de thuisploeg, maar zij vonden steeds goalie Lukas Wijma op hun pad. De gasten kregen eveneens een paar kansen, maar ook de paarshemden waren slordig in de afwerking. Haulerwijk kwam in de 43e minuut toch op voorsprong toen een verdediger van HS ’88 binnen de zestien hands maakte en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. De penalty werd loeihard ingeschoten: 1-0. HS ‘88 kreeg een minuut later een mooie kans, maar zelfs in de rebound werd niet gescoord. 

Na de rust hetzelfde beeld: meer kansen voor Haulerwijk, maar de aanvallers vonden steeds Wijma op hun weg. Het was al in de 93e minuut toen de Hoogezandsters ondanks een overwicht van Haulerwijk op 1-1 kwamen door een corner van Justin de Groot die werd ingekopt door Sven Rosevink. Normaal zou de wedstrijd met deze stand ruimschoots binnen de tijd met alle bijgetelde minuten voor wissels en blessures afgelopen zijn. Maar scheidsrechter Smook Buikema keek wel 30 keer op zijn horloge en ook na 102 minuten werd er nog gevoetbald. Het was Haulerwijk die met een uitval scoorde, waaraan een duidelijke overtreding op Justin de Groot vooraf ging en een pass op de in buitenspel staande aanvaller vooraf ging. De grensrechter van HS ‘88 gaf dit aan, maar de scheidsrechter wuifde alles op een afstand van 50 meter weg. Dit leidde bij de spelers van HS ‘88 tot veel protest, maar de scheidsrechter gaf niet thuis en gaf alle acht spelers die bij hem stonden een kaart. 

Komende zaterdag speelt HS ’88 thuis tegen TLC.