Afbeelding

Zevenklapper Jay van Weerden helpt Meeden aan eerste zege

Sport

MEEDEN - Met maar liefst zeven doelpunten heeft Jay van Weerden zaterdag een groot aandeel gehad in de eerste competitiezege van Meeden.

Meeden haalde in eigen huis uit tegen het povere Oldambtster Boys: 10-0. Na een kwartier stond de thuisploeg al met 4-0 voor. Van Weerden opende het bal, waarna Mark Slim voor de 2-0 en Martijn Niemeijer voor de 3-0 zorgden. Van Weerden nam zelf de 4-0 voor zijn rekening.

Halverwege al 9-0

In het laatste half uur van het eerste bedrijf scoorde Meeden nog vijf keer. Sjoerd van der Veen zorgde voor de 5-0, waarna Jay van Weerden met vier goals de ruststand bepaalde op 9-0. Na rust hield Oldambtster Boys de schade beperkt. Kort voor tijd werkte Van Weerden nog wel de tiende treffer binnen, om een minuut later een strafschop te missen.

Opluchting

Na nederlagen tegen Angelslo, Wagenborger Boys, CEC en SETA weet Meeden weer wat winnen is. ,,De overwinning was dan ook een opluchting, maar ook wel verwacht”, zegt trainer Jaap Veldhuis. ,,In de vorige wedstrijden zijn we niet echt weggespeeld. Alleen CEC vond ik echt wel beter dan wij. Hopelijk kunnen we de komende wedstrijden punten blijven pakken, maar we krijgen een paar zware wedstrijden. De competitie is sowieso veel zwaarder vergeleken met vorig seizoen.”