Op de Tuindag Woldwijck zijn ook weer veel vaste planten te koop.
Op de Tuindag Woldwijck zijn ook weer veel vaste planten te koop.

Tuindag Woldwijck

Tuindag Woldwijck

HOOGEZAND - Nadat het twee jaar moest worden afgelast wegens de coronamaatregelen gaat de bekende Tuindag Woldwijck weer door: komende zaterdag (15 mei) van 10.00 tot 16.00 uur op de parkeerplaats aan de Pleiaden in die wijk.

De Tuindag, die wordt georganiseerd door de bewonerscommissies van Woldwijck, heeft als doel te bevorderen dat bewoners zich actief bezig houden met hun leefomgeving en de mensen die daar wonen. Velen hebben een tuintje en wat is er dan leuker dan elkaar te ontmoeten op de Tuindag?
Er is weer een gevarieerd aanbod van tuingerelateerde producten. Met veel mooie vaste planten voor in de tuin, en er kunnen weer plantjes worden geruild. Het is een Tuindag van kopen en verkopen, ideeën en informatie uitwisselen. Handel van allerlei zaken die gerelateerd zijn aan de tuin. ,,Overgiet dat geheel met een heerlijke zon en we hebben een prachtige dag met elkaar’’, aldus de organisatie.
Er staat aan de Wega ook weer een groencontainer waar tuinafval in kan worden afgeleverd. Alleen afval uit de tuin wat gebloeid en gegroeid heeft mag bij de groencontainer worden aangeboden. Al het overige zal worden geweigerd. Bij de container zijn vrijwilligers aanwezig om een handje te helpen om het afval in de container te dumpen. Wie veel afval heeft, kan in overleg met de vrijwilligers een kruiwagen lenen.