Martien Vossen met zijn Ridderorde, echtgenote en de burgemeester.
Martien Vossen met zijn Ridderorde, echtgenote en de burgemeester.

Martien Vossen geridderd tijdens lintjesregen in Midden-Groningen

HOOGEZAND - Martien Vossen uit Hoogezand is tijdens de jaarlijkse lintjesregen in het Kielzog in Hoogezand benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. De burgemeester bij de uitreiking van de onderscheiding: ,,De heer Vossen is als vrijwilliger al 15 jaar actief voor Groei & Bloei. In het kader van het vijftigjarig jubileum van de afdeling Midden-Groningen heeft hij het landgoed Fraeylemaborg benaderd voor een gezamenlijke fair. Deze fair, Groei & Bloei op Fraeylema, werd in 2011 een groot succes. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend evenement. Zeker zo belangrijk is dat Martien Vossen al 26 jaar de drijvende kracht is van het Woldwijckcentrum in Hoogezand."
Martien Vossen is verder voorzitter van de afdeling Groningen van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde (KMTP)/Groei & Bloei, vanaf 2007 tot nu. Die afdeling organiseert activiteiten voor zowel leden als niet-leden, zoals lezingen, workshops, bloemschikcursussen, tuinbezoeken en tuinreizen. Tevens was Vossen voorzitter van het rayon Groningen met zes afdelingen, en hij was van 2012 tot 2015 voorzitter van de Open Tuinen Commissie van het rayon Groningen, die jaarlijks een Open Tuinen Estafette organiseert, waarbij van mei tot september tuinen worden opgesteld voor publiek; een activiteit die inmiddels landelijk navolging krijgt. Tevens is Vossen van 1996 tot nu voorzitter van het Woldwijckcentrum in Hoogezand.