Euforie bij LMG na de bekendmaking van de cijfers in het Kielzog. Links Nette Kruzenga en rechts Marian van Dijken, de nummer vier op de lijst.
Euforie bij LMG na de bekendmaking van de cijfers in het Kielzog. Links Nette Kruzenga en rechts Marian van Dijken, de nummer vier op de lijst.

Ook kandidaten LMG verrast door verkiezingsuitslag

Algemeen

HOOGEZAND - Leefbaar Midden-Groningen is na de toevoeging BBB, waar een zogenaamd bondgenootschap mee is gevormd, de grote verrassing geworden van de gemeenteraadsverkiezingen. Met een tweede plaats met 3846 stemmen, die goed zijn voor zes raadszetels, is iedereen verrast, niet in het minst LMG zelf zo bleek woensdagavond in een goed gevuld Kielzog.

De partij liet eerder al weten met een sterke kandidatenlijst te komen, waarop alle inwoners van Midden-Groningen hun vertegenwoordiger kunnen terugvinden. De partij zegt open te staan voor eerlijke en nuchtere politiek in het belang van alle inwoners. ,,Het is tijd voor Groningse nuchterheid. BBB-LMG herkent zich volledig in de aanpak van de BoerBurgerBeweging en de keuze lag voor de hand”, zo werd gesteld.

LMG zegt een open gemeentebestuur te willen dat niet tegenover maar náást de inwoners staat en niet werkt vanuit wantrouwen maar vanuit vertrouwen. De partij is met een verrassende lijst gekomen, waarop ook raadseden en leden van andere partijen zich hebben aangemeld. Zoals Sharon Brinkkemper, die overstapte van de VVD, en GroenLinks-fractievoorzitter Mariët Bosman. Lijsttrekker Nette Kruzenga: ,,Onze nieuwe kandidatenlijst bruist van energie om het goede te doen voor alle inwoners. Ik ben blij met het enorme enthousiasme en de kwaliteit van onze kandidaten.”

Er hebben zich bij BoerBurgerBeweging een aantal lokale partijen aangemeld voor zo’n toevoeging. Die hebben een intentieovereenkomst getekend, ofwel: aan die partijen is exclusief het BBB-bondgenootschap toegekend. BBB hoopte dat hun bondgenootschap bijdraagt aan een goed resultaat voor de partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen.