John de Beer.
John de Beer.

Bijzonder verjaardagsconcert voor John de Beer (70)

Algemeen

HOOGEZAND - Al 32 jaar wordt het Capriccio Clarinet Orchestra geleid door dirigent en oprichter John de Beer. Deze maand wordt de Beer 70 jaar en dat wordt op zondag 20 maart gevierd met een groots concert in theater het Kielzog.

Naast Capriccio spelen er verschillende solisten waar het orkest in de afgelopen 30 jaar veel mee heeft gewerkt. Zo komen onder meer Paolo De Gaspari (Italië), Jozsef Balogh (Hongarije), Susan Moss (Engeland) en Ron Daelemans (Limburg) hun muzikale felicitaties aanbieden. Op het programma staan klassiek, klezmer en muziek uit musicals en films.

Sinds 1 januari wordt het Capriccio Clarinet Orchestra geleid door Ailien de Beer, de dochter van John. Zij is docent klarinet/saxofoon aan het Kielzog en ‘t Clockhuys-CKC in Haren. John de Beer heeft te horen gekregen dat de leukemie, die hij in 2019 succesvol overwon, weer terug is gekomen en ditmaal helaas niet meer te genezen is. Daarom geeft hij het stokje ook komende zondag 20 maart officieel over aan dochter Ailien. Het concert is zeker geen afscheid, maar een muzikaal feest met De Beers Capriccio en vrienden. De aanvang van het concert is om 15.00 uur. De toegang is gratis. Reserveren kan via www.kielzog.nl of telefonisch: 0598-373777.