De expositie wordt geopend door Hilda Guns, Ellen Klunder en Margreet Vliegers.
De expositie wordt geopend door Hilda Guns, Ellen Klunder en Margreet Vliegers.

Expositie ‘Drie X Anders’ geopend op Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND - De expositie ‘Drie X Anders’ is vrijdagmiddag geopend in het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. 

‘Drie X Anders’ is een fototentoonstelling van Hilda Guns, Margreet Vliegers en Ellen Klunder. Drie vriendinnen die elkaar kennen van hun middelbareschooltijd op het Aletta. Bijzonder om hun 40-jarige vriendschap te benadrukken met een expo op de school waar hun vriendschap is begonnen.

In de coronaperiode gingen ze regelmatig samen wandelend op pad in de prachtige natuurgebieden in de omgeving. Om te ontspannen, bij te praten en elkaar te motiveren. Maar ook om prachtige (natuur)foto’s te maken, die ze publiceerden op Facebook en Instagram. De foto’s vielen op en ze werden gevraagd te exposeren. Ieder koos een selectie uit eigen werk voor de tentoonstelling ‘Drie XAnders’, die tot 4 juni te zien is in het dienstencentrum van de school. En online op www.aletta.nl.

De opening werd vrijdag door de drie exposanten zelf verricht in samenwerking met Gerard Dekker, oud-docent van het Aletta en vogelgids. Guns, Vliegers en Klunder benaderden de vogelkenner om meer te weten te komen over wat ze nu eigenlijk aan het fotograferen waren in de natuur wanneer het om vogels ging. Van Gerard Dekker kregen de dames een paraplu met vogels erop. ,,Want een goede gids heeft bij rondleidingen altijd een attribuut mee om herkenbaar te zijn’’, zo stelde hij. Het openen van de paraplu was het officiële startsein van de expo en het teken dat de aanwezige gasten die middag onder begeleiding van de drie gidsen de kunstwerken konden gaan bezichtigen.