Bram Baptist met zijn nieuwe jeugdboek: 'De Zilveren Dame'. (foto Annelies Baptist-Kremer)
Bram Baptist met zijn nieuwe jeugdboek: 'De Zilveren Dame'. (foto Annelies Baptist-Kremer)

Bram Baptist presenteert nieuw jeugdboek: ‘De Zilveren Dame’

Algemeen

MEEDEN - Auteur Bram Baptist uit Meeden heeft zijn nieuwste jeugdboek uitgebracht: ‘De Zilveren Dame’. Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwen, maar is niet op historische feiten gebaseerd. Alles is ontsproten uit de fantasie van de schrijver. 

Het verhaal draait om een heel speciaal schaakstuk, de zilveren dame. Hoofdpersoon Tom heeft het stuk nodig om zijn grootste vijand, keizer Safir, te verslaan. De verschrikkelijke keizer heeft de macht gegrepen en tiranniseert het koninkrijk. Samen met een boswachter probeert Tom uit te zoeken wat er is gebeurd. Dan doet hij een bijzondere ontdekking in de geheime bibliotheek van de Dillenburg. De zilveren dame blijkt ongeëvenaarde krachten te bezitten. Als dit schaakstuk in handen komt van Safir is alles verloren. Slaagt Tom erin het koninkrijk te redden?

‘De Zilveren Dame’ is het eerste deel van de zogenaamde Koningszoon-reeks (het jeugdboek dat eerder in 2017 in kleine oplage is verschenen). Deel twee, ‘De Gouden Koning’, zal later dit jaar verschijnen bij uitgeverij Hamley Books uit België. Beide delen zijn compleet herschreven en opgemaakt met foto’s.

Het jeugdboek (geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder) is overal te koop als hardback, e-book en luisterboek en zal ongetwijfeld ook te vinden zijn bij de lokale boekhandel.

Eerder schreef Bram Baptist het veelgeprezen boek ‘Soldaat van het Noorden’, dat inmiddels een tweede druk heeft gekregen.