Afbeelding

Ook glasvezel in Noordbroek en Zuidbroek

Algemeen

NOORDBROEK/ZUIDBROEK - Geweldig nieuws voor de inwoners van Noordbroek en Zuidbroek: ook zij krijgen een aansluiting op glasvezel. DELTA Fiber Netwerk ziet voldoende animo om met de aanleg te starten. Dat gebeurt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022. Zo heeft straks iedereen met een abonnement super snel en stabiel internet.

Saba Eshaq, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk, is erg blij voor de inwoners. ,,Meeden heeft als eerste de doelstelling behaald en voor Noordbroek en Zuidbroek hadden we ook goede hoop. Wij zijn dan ook blij dat zowel Noordbroek als Zuidbroek voldoende interesse heeft getoond en hiermee ook verzekerd is van de aanleg van glasvezel. Alle clubs, verenigingen en de dorpsraden hebben zich enorm ingezet voor de komst van glasvezel en mede dankzij deze lokale samenwerking is het een succes geworden.”

Tijdens de aanleg krijgen alle woningen een glasvezelaansluiting, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Eshaq: ,,Gezien de animo voor glasvezel in deze omgeving willen we iedere woning een glasvezelaansluiting aanbieden. Hiermee bereiden we alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. Ook blijft zo de overlast beperkt, want de straat hoeft maar één keer open. De aansluiting is geheel kosteloos en vrijblijvend. Inwoners kunnen met deze aansluiting op elk moment overstappen op glasvezel. Pas als men een abonnement neemt, kan men gebruikmaken van de glasvezelaansluiting. Graag willen we alle inwoners de kans geven op snel en stabiel internet. Daarom krijgen inwoners nog tot 14 februari de tijd om zich aan te melden zodat zij geen 650 euro aansluitkosten hoeven te betalen én kunnen profiteren van een scherp welkomstaanbod.”

Inwoners van Meeden, Noordbroek en Zuidbroek worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en over de geplande werkzaamheden.