Reden voor een feestje in Meeden: het dorp krijgt glasvezel.
Reden voor een feestje in Meeden: het dorp krijgt glasvezel.

Meeden krijgt als eerste glasvezel van DELTA Fiber Netwerk

Algemeen

MEEDEN - Goed nieuws voor de inwoners van Meeden: zij hebben genoeg animo voor glasvezel getoond. Dankzij de steun en het harde werk van de Dorpsraadcoöperatie Meeden UA bleek het mogelijk om in nog geen drie maanden tijd voldoende inwoners mee te krijgen. Naar verwachting start DELTA Fiber Netwerk in het tweede kwartaal van 2022 met de aanleg van glasvezel in Meeden. Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en aanlegwerkzaamheden.

,,Er was een eindsprint voor nodig”, laat de voorzitter van de Dorpsraadcoöperatie weten. ,,Ondanks alle voordelen en goede argumenten voor glasvezel beslissen veel dorpsgenoten pas laat. Extra trots zijn we daarom op dit fantastische resultaat. Het ging helemaal lopen toen alle verenigingen samen kwamen en achter de campagne zijn gaan staan. Als dorp komen we hier sterker uit en krijgen we een verbinding en internetcapaciteit die nog vele jaren meegaat. Voor de leefbaarheid van Meeden is dat echt heel belangrijk.”

Kees Zwaan, stakeholdersmanager bij DELTA Fiber Netwerk: ,,In deze glasvezelcampagne is Meeden de eerste plaats die voldoende animo toont. Voor Noordbroek en Zuidbroek hopen we ook voldoende animo te krijgen. Vanuit de providers Caiway en DELTA is er per aanmelding die via de Dorpscoöperatie binnenkwam 50 euro beschikbaar gekomen voor een lokaal spaardoel. De opbrengsten gaan in Meeden naar zwembad De Kolck. Heel mooi om de saamhorigheid te zien in dit dorp.”

Alle inwoners van zowel Meeden, Noordbroek als Zuidbroek kunnen zich nog tot 19 januari aanmelden voor glasvezel bij één van de telecomaanbieders: Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Zo besparen zij de aansluitkosten van 650 euro en profiteren ze van een extra scherp aanbod. Bij een aanmelding via Dorpsraadcoöperatie Meeden UA, Dorpsraad Zuidbroek, het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, muziekvereniging Oosterbroek, Pakjesbezorgdag Zuidbroek, VV ZNC, Zuvoc en LTC Aloe krijgt een lokaal spaardoel of de lokale vereniging een bijdrage van 50 euro en de abonnementhouder zelf 25 euro.

Meer informatie over de glasvezelcampagne is te vinden op gavoorglasvezel.nl