Erik Drenth.
Erik Drenth.

Erik Drenth lijsttrekker voor CDA Midden-Groningen

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Huidig wethouder Erik Drenth uit Hoogezand is verkozen tot lijsttrekker van CDA Midden-Groningen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat werd afgelopen maandagavond besloten tijdens de algemene ledenvergadering, waar de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma werden gepresenteerd.

Fractievoorzitter Erianne van der Burg (1966) uit Steendam staat op plek 2 van de kandidatenlijst, gevolgd door raadslid Harry Wind (1955) uit Muntendam op plek 3. De jongste kandidaat voor CDA Midden-Groningen is de 21-jarige Mara Min (2000) uit Westerbroek. Zij is sinds 2018 fractievertegenwoordiger en staat op plek 4. Peter van der Werk (1989) uit Hoogezand staat op plek 5.

Het CDA presenteert hiermee een ervaren en divers gezelschap van kandidaten die samen aan de slag willen gaan voor de gemeente. Onder het motto ‘Samen werkt echt beter’ gaan zij zich de komende vier jaar inzetten voor een mooier Midden-Groningen. De kandidatenlijst van CDA Midden-Groningen kent een evenwichtige verdeling tussen vrouwen en mannen en qua leeftijdsopbouw. Het CDA heeft hiermee een goede mix van ervaring en van verschillende leeftijden.

Erik Drenth bedankte de leden voor hun vertrouwen. ,,Ik vind het een eer om opnieuw lijsttrekker te zijn en kijk ernaar uit om mij samen met dit team in te zetten voor een stabiel bestuur met een sociaal en menselijk gezicht in de gemeente Midden-Groningen.”

Drenth (1983) begon in 2012 als fractievertegenwoordiger voor het CDA in de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer. In 2013 werd hij in die gemeente raadslid, en in 2014 wethouder. In 2018 werd hij na de herindelingsverkiezingen wethouder voor Midden-Groningen. Hij is in Midden-Groningen de bestuurder achter het scholenprogramma, goed voor vijftien nieuwe kindcentra. Als wethouder van financiën wist Drenth de gemeentekas op orde te brengen.