Groningse bibliotheken blikken terug op coronajaar in Jaarbeeld

HOOGEZAND - Biblionet Groningen, de provinciale ondersteuningsinstelling met 37 bibliotheken in het Groningse ommeland, publiceerde gisteren haar Jaarbeeld.

In dat Jaarbeeld, dat te vinden is op www.biblionetgroningen.nl, kijkt de organisatie terug op een veelbewogen coronajaar, waarin de Groningse bibliotheken online een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt.
Het Jaarbeeld is de publieksversie van het jaarverslag, dat later dit jaar verschijnt. Naast de kerncijfers bevat het elf verhalen over de hoogtepunten van 2020. Rachel van den Hoogen, bestuurder van Biblionet Groningen, blikt tevreden terug: ,,Ondanks het feit dat de bibliotheken vanwege de coronamaatregelen langere tijd dicht of slechts beperkt open waren, hebben we in 2020 veel gerealiseerd. Zoals de afhaal- en bezorgservice, de omzetting van fysieke activiteiten naar online varianten, en de uitbreiding van ons online aanbod op alle programmalijnen en voor alle leeftijden. Iedereen die vóór corona gebruikmaakte van de diensten van de bibliotheek heeft dit ook tijdens corona kunnen doen. Ook oudere en digitaal minder vaardige leden hebben we ondersteund met persoonlijk en telefonisch advies."
Van den Hoogen heeft alle lof voor de medewerkers en vrijwilligers van Biblionet Groningen. ,,Door alles wat we wél kunnen aanbieden, voelt de bieb voor velen toch dichtbij."