De leerlingen van de Rutger Kopland School doen actief mee met de 'Schrijver op het Scherm'.
De leerlingen van de Rutger Kopland School doen actief mee met de 'Schrijver op het Scherm'.

Schrijver op het scherm voor school in Siddeburen

SIDDEBUREN - Aan het begin van het schooljaar waren de docenten Nederlands op de Rutger Kopland School in Siddeburen zo optimistisch dat ze dachten: 'in maart 2021 kunnen we wel een jeugdboekenauteur uitnodigen. Dat doen we immers elk jaar en het is altijd een groot succes'. Via de Schrijverscentrale werd Buddy Tegenbosch gecontracteerd om op 11 maart drie lezingen te verzorgen. En toen ging in december vorig jaar de boel op slot...

Gelukkig kwam de Schrijverscentrale met de oplossing: Schrijver op het Scherm. Schrijvers die vanwege de coronamaatregelen niet op school kunnen komen, presenteren zich via het scherm. Eerst leek het erop dat elke leerling thuis deze ontmoeting zou meemaken, maar nu sinds deze maand de leerlingen weer voorzichtig naar school mogen, kon het anders. Schrijver op het Scherm met Buddy Tegenbosch vond nu plaats in het Multifunctioneel Centrum Siddeburen.
Omdat de leerlingen elkaar zo lang niet hadden gezien en waarschijnlijk ook veel geplande activiteiten niet door zullen gaan, maakte de school van dit schrijversbezoek een feestje. Volgens teamleider Ite Klaveringa zou het jammer zijn als ze dit schrijversbezoek niet samen konden beleven. ,,Dit moeten we niet iedereen apart thuis laten meemaken. Daarom hadden de leerlingen via groot scherm een interactieve ontmoeting met de schrijver Buddy Tegenbosch in het Multifunctioneel Centrum Siddeburen.”
Een en ander is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Schrijverscentrale. Ook de gemeente Midden-Groningen leverde een financiële bijdrage.