Gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Peter Verschuren snijden de bruidstaart aan.
Gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Peter Verschuren snijden de bruidstaart aan.

Gedeputeerde opent afdeling bruidsmode van kledingbank Maxima

Algemeen

SAPPEMEER - Gedeputeerde Tjeerd van Dekken van de provincie Groningen heeft vorige week de nieuwe afdeling bruidsmode van kledingbank Maxima in Sappemeer geopend. Hij deed dit door samen met wethouder Peter Verschuren van de gemeente Midden-Groningen een bruidstaart aan te snijden.

Een jaar geleden nam de eigenaresse van een bruidsmodezaak in Overijssel contact op met de kledingbanken Maxima. Ze stopte met haar winkel en wilde dertig nieuwe bruidsjurken ter waarde van ongeveer 30.000 euro een goede bestemming geven. Ze vond op internet de zeven kledingbanken Maxima in de provincie Groningen en zag dat die gezamenlijk elk half jaar ongeveer 7000 bezoekers ontvangen.

De afdeling bruidsmode is ondergebracht bij Maxima Sappemeer en is bedoeld voor de bezoekers van alle kledingbanken Maxima in de provincie. Om de afdeling te bezoeken dient men een afspraak te maken via 06-31003060 of 06-48707204 en een bewijs van ondertrouw mee te nemen.

Daags na de officiële opening door gedeputeerde Van Dekken en wethouder Verschuren was er een open dag voor alle Groningers die belangstelling hebben voor kledingbank Maxima en voor de afdeling bruidsmode.

De kledingbanken Maxima zetten zich ook in voor de Afghaanse vluchtelingen in Zoutkamp. Nu de winter in aantocht is, is er behoefte aan winterkleding. Die wordt ingezameld bij alle zeven Maxima’s in de provincie Groningen.