Aleida en Roel de Vries bij één van de brandweerauto's.
Aleida en Roel de Vries bij één van de brandweerauto's.

Echtpaar uit Siddeburen verrast met colonne oude brandweerwagens

Algemeen

SIDDEBUREN - Roel en Aleida de Vries uit Siddeburen waren op 21 augustus van het vorige jaar 50 jaar getrouwd. Vanwege het coronavirus konden zij hun gouden huwelijk niet vieren zoals ze graag hadden gewild. Afgelopen zaterdag, een jaar na dato, werd dat ruimschoots goed gemaakt.

Het echtpaar De Vries maakt een moeilijke periode door. Zo is de gezondheid van mevrouw De Vries erg broos. Ze is al lange tijd gebonden aan een rolstoel en heeft veel (mantel)zorg nodig. En dat terwijl het huis van het echtpaar op dit moment wordt versterkt. Ze wonen al geruime tijd in een noodwoning naast hun huis aan de Eideweg in Siddeburen. En dat zal ook nog wel even zo blijven.

Reden genoeg om het echtpaar eens flink in het zonnetje te zetten op de dag dat ze 51 jaar getrouwd waren. Zaterdagmiddag kwam daarom een stoet oude brandweerwagens van het Brandweermuseum in Hoogezand naar Siddeburen. De heer De Vries is voorzitter van dit museum. De genodigden werden met de brandweerauto’s vervoerd naar partycentrum De Koetsier, waar het echtpaar De Vries een gezellige middag had met familie en vrienden.