Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum organiseert samen met de Ricochetbond Nederland het NK in Winschoten. (foto: Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum)
Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum organiseert samen met de Ricochetbond Nederland het NK in Winschoten. (foto: Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum)

Dutch Open Ricochet bij Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum

Sport

WINSCHOTEN - Het Dutch Open Ricochet vindt op zaterdag 21 en zondag 22 januari plaats in Winschoten. 

Het Dutch Open is één van de vier grote Europese ricochet-toernooien. Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum is komend weekend gastheer van dit sportevenement, waar de hele Europese top in actie komt. Aan het toernooi doen 32 spelers mee. Bij de heren zijn dit onder meer de Europese nummers één en twee Petr Maley en Martin Volf. Ook de Nederlandse nummers één en twee, Ernst-Jan de Vries en Ron Haans, treden in het strijdperk, evenals de Duits kampioen Johannes Häfer.

Bij de dames maakt de nummer één van de wereld, de Duitse Elisabeth Faust, haar opwachting. Daarnaast komen de Nederlandse nummers één en twee, Sonja de Ruiter en Relinda Baas, naar Winschoten. De deelnemers strijden in Winschoten om bokalen en om punten voor de Nederlandse en Europese ranglijst. Na een afwezigheid van ruim vijftien jaar keer het Dutch Open terug in Winschoten. In de jaren 2000 tot 2007 vond dit toernooi hier al eerder plaats. Aanjager is Ron Haans, eigenaar van de gelijknamige keten fitnesscentra en enthousiast ricochet-speler. Als nummer twee van Nederland speelt hij zelf ook mee dit weekend. ,,Kanshebber ben ik niet, daarvoor is het verschil met de Europese top te groot’’, vertelt hij. 

Het Dutch Open Ricochet vindt plaats op zaterdag 21 januari van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 22 januari van 10.00 tot 16.00 uur in Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum aan de Sint Vitusholt 129 in Winschoten en is gratis toegankelijk voor bezoekers. Ook kunnen zij tijdens het toernooi nader kennismaken met deze intensieve, dynamische racketsport. Ter gelegenheid van het Dutch Open maakt Ron Haans dit extra aantrekkelijk: wie dit weekend lid wordt om ricochet te gaan spelen, betaalt geen eenmalige inschrijfsom.