Corry Dietvorst heeft de Kei ontvangen bij haar afscheid als bestuurslid van BC-HS. (eigen foto)
Corry Dietvorst heeft de Kei ontvangen bij haar afscheid als bestuurslid van BC-HS. (eigen foto)

Corry Dietvorst ontvangt De Kei

Sport

HOOGEZAND - Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer heeft deze week afscheid genomen van haar trouwe bestuurslid Corry Dietvorst.

Corry heeft zich 12,5 jaar met hart en ziel ingezet voor haar bestuursfunctie ‘Lief en leed’. Ze onderhield contacten met alle leden die even niet actief konden zijn. ,,Vooral in de coronatijd was dit van groot belang voor BC-HS: we waren een van de weinige clubs die in die tijd niet 30 tot 40 procent van haar leden verloor, maar ze wist te behouden. Maar ook die jaren ervoor werd haar inzet zeer gewaardeerd’’, vertelt bestuurslid Els Rijkmans. In het laatste half jaar heeft Corry haar opvolgster Frida Houwen ingewerkt, die nu de fakkel mag overnemen.

Er is echter meer: Corry heeft ook het voortouw genomen in het verzorgen van de feestelijke prijzentafels bij bridgedrives. ,,Ze maakte hiervoor bloemstukken en kocht prijzen en alles werd altijd vrolijk ingepakt. Verder was Corry altijd bereid in te springen als het nodig was.’’ Secretaris Tineke Weitenberg van het district Groningen had lovende woorden voor Corry Dietvorst: ,,Corry is een echt mensenmens.’’ Ze heeft dan ook een welverdiende Kei ontvangen van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) voor haar enthousiaste inzet. De Kei is een onderscheiding van de NBB, die kan worden uitgereikt aan kei-goede, kei-enthousiaste en kei-harde werkers van een bridgeclub.