Sven Rosevink aan de bal.

HS ’88 laat punten liggen tegen De Fivel

Sport

HOOGEZAND - HS ‘88 heeft zaterdagmiddag punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen De Fivel uit Zeerijp: na 90 minuten stond een 2-3 eindstand op het scorebord.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een van de ouders van een speler. De wedstrijd begon wat aftastend, waarbij de spelers van De Fivel wat meer overtuiging in hun spel hadden en daardoor een licht overwicht. De inzet van de thuisploeg was op dat moment beneden peil en er werd slordig gespeeld. In de 27e minuut werd het 0-1 nadat een aanval van HS ’88 goed werd onderschept door de tegenstander en effectief werd uitgespeeld. In de 36e minuut kreeg de thuisploeg de kans om gelijk te maken, maar het schot van Arno Oosterhof ging voorlangs. Toch werd het in de 44e minuut nog 1-1 door een kopbal van Rens Hartingsveld.

Na rust begon HS ’88 goed aan de tweede helft. In de 65e minuut kon Sven Rosevink drie meter voor de goal van De Fivel de bal in een leeg doel schieten, maar zijn schot ging hoog over. Drie minuten later kreeg De Fivel een penalty omdat een speler van HS ’88 de handen in de lucht hield en de bal er tegenaan kreeg. De penalty werd vervolgens goed binnen geschoten: 1-2. De gasten maakten in de 75e minuut ook nog 1-3 en daarmee was het pleit beslecht voor de paarshemden. In de 79e minuut schoot Yorick van Dam nog de 2-3 in, maar daar bleef het bij.

Door dit dure puntenverlies heeft HS ’88 de aansluiting verspeeld. Komend weekend speelt HS ’88 uit tegen DVC Appingedam.