Arno Oosterhof kopt de bal richting het doel van VVK.

HS ’88 wint doelpuntenfestijn van VVK

Sport

GRONINGEN - Het eerste elftal van HS ’88 uit Hoogezand heeft de vierde competitiewedstrijd met 3-5 gewonnen bij VVK in Groningen.

De gasten begonnen goed aan de wedstrijd met een aantal kansen. In de 10e minuut kreeg Klaas Swiersema een mooie kans, maar hij zag zijn schot gekeerd door de keeper van VVK en drie minuten later werd een goal afgekeurd wegens buitenspel. En ondanks het betere spel van HS ’88 was het VVK die na een kwartier op voorsprong kwam: 1-0. Na bijna een half uur kwam HS ’88 terecht langszij na een mooie aanval: Klaas Swiersema legde de bal klaar voor Arno Oosterhof, die met een fantastisch schot vanaf 18 meter uithaalde in de uiterste linkerbovenhoek: 1-1. Nog geen twee minuten later kwamen de gasten op voorsprong toen Rens Hartingsveld de bal doortikte naar Sven Rosenvink, die vervolgens met een boogballetje de bal in het doel tikte. Voor rust kreeg HS ’88 nog drie kansen, waaronder een afgekeurd doelpunt, waarna er voor de rust werd gefloten door scheidsrechter Mustava.

Na de rust kwam VVK goed uit de kleedkamer, wat in de 50e minuut resulteerde in een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van HS ’88. Hieruit werd de bal in de uiterste linkerhoek buiten bereik van keeper Lukas Wijma geschoten: 2-2. Een minuut later kreeg Rosenvink een dot van een kans om HS ’88 weer op voorsprong te brengen, maar hij schoot de bal tegen de keeper aan. Beide ploegen kregen daarna een goede scoringskans, maar het was Arno Oosterhof die in de 58e minuut de bal doortikte naar Klaas Swiersma die vervolgens de 2-3 scoorde. Ondanks enkele kansen bleef een vierde goal voor de gasten uit, waarna VVK toch weer het doel vond via een goede kopbal: 3-3. In de 76e minuut scoorde de pas ingevallen Miquel Korte, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd. HS ’88 bleef echter drukken, wat zes minuten resulteerde in de 3-4 door Miquel Korte, die via de paal scoorde. Drie minuten later bepaalde diezelfde Korte met een beauty de eindstand op 3-5: hij krulde de bal feilloos over en om de keeper heen en de bal belandde in de uiterste bovenhoek een bekeken doelpunt.

Op zaterdag 5 november speelt HS ’88 thuis tegen De Fivel.